Start  Lektioner  Läger  Kurser  Turer med häst  Uppdragskörning  Weekend  Hästarna  Hitta
Turridning, slädturer och vagnsturer i Västerbottens fantastiska natur där ni får uppleva Backfors härliga vyer och dess kuperade terräng.

Turridning & vagnsturer sommar som vinter med snälla hästar som passar både den lite mer avancerade ryttaren samt nybörjaren. Vi kan anpassa turerna efter era önskemål och möjlighet finns också att lägga in fika/grillning på samtliga turer. På alla våra turer ingår olycksfallsförsäkring.


TURRIDNING

Skogsturen
En ridtur i vackert varierat landskap längst en fin stig som passar både nybörjare och mer rutinerade ryttare. Turen tar ca 45 min-1 timme och för ovana ryttare börjar vi på ridbanan och går igenom grunderna. Kombinera gärna turen med fika vid den öppna elden inne i skogen.
Pris: 450 kr/person.

Långa nybörjarturen
Här har nybörjaren möjlighet att komma ut på en lite längre tur längst med mysiga skogsstigar i varierad natur. Passar både den som aldrig ridit förut och ryttare med ridvana. Turen tar ca 2 timmar med ett fikastopp mitt på turen med fantastisk utsikt.
Pris: 650 kr/person.

Vildmarksritten
En ganska tuff tur för den lite mer rutinerade ryttaren. Vi rider genom skog och mark via öreälvens vackra nipor som sträcker sig flera hundra meter upp från älven. Turen tar ca 2 timmar. Kombinera gärna turen med fika!
Pris: 650 kr/person.

Äventyrsritten
Underbart vacker varierad natur då turen går ned mot Öreälven via vackra nipor som slingrar sig ned mot älven. Väl ner vid älven rider man längst med älven och kommer tillsist upp över laduåmyrsåsen med älven ringlandes 50 meter nedanför. Innehåller flera branta klätterbackar, fina trav och galopppartier samt ett fikastopp halvägs in på turen. God ridvana krävs om man vill få ut maximalt av ridturen. Turen tar totalt ca 3 timmar med fika.
Pris: 800 kr/person.

Heldagsritten
Vi rider över berg och genom dalar till en sjö där vi tar ett svalkande dopp om så önskas. Här äter vi också lunch innan vi rider tillbaks genom skogen. Ridturen innehåller fina vyer, härliga galoppsträckor och mysig ridning längst skogsstigar. Viss ridvana krävs. Turridningen tar ca 5-6 timmar inklusive lunch.
Pris: 1495 kr/person.


VAGNSTURER

Skogsturen
Genom den lummiga skogen åker vi med häst och vagn. Halvvägs på turen stannar vi och fikar över öppen eld för att sedan ta oss hem till gården igen. Turen tar ca 1 timme totalt inklusiva fikastopp.
Vuxen: 350 kr/person, inkl fika
Barn 3-10 år: 250 kr/person, inkl fika
Barn under 3 år: Gratis

Lustigbacken
Vi kör längst med vägen och njuter av Backfors härliga vyer fram till Lustigbacken. Där stannar vi och går sista biten genom skogen för att komma fram till den magiska utsiktsplatsen med utsikt över Öreälven. Turen tar ca 1 timme totalt inkl fikastopp.
Vuxen: 350 kr/person, inkl fika
Barn 3-10 år: 250 kr/person, inkl fika
Barn under 3 år: Gratis


SLÄDTURER

Skogsturen
Genom snöklädda skogar åker vi med släde och bjällerklang bakom hästen. Halvvägs på turen stannar vi och fikar över öppen eld för att sedan ta oss hem till gården igen. Turen tar ca 1 timme totalt.
Vuxen: 350 kr/person, inkl fika
Barn 3-10 år: 250 kr/person, inkl fika
Barn under 3 år: Gratis

Norrskensturen
För den som verkligen vill uppleva ett äventyr med nordsvenska brukshästar är denna tur ett måste! Vi startar turen vid gården för att sedan bege oss in i vintermörkret med bjällerklang och släde. Förhoppningsvis kan vi under slädturen få njuta av norrskenet och stjärnhimlen som lyser upp natten för oss. Turen tar ca 1 timme och halvvägs stannar vi för att fika varm glögg och pepparkakor vid den flammande elden.
Vuxen: 490 kr/person, inkl fika
Barn 3-10 år: 250 kr/person, inkl fika
Barn under 3 år: Gratis

Andra slädturer kan också ordnas, kontakta oss för prisinformation.För mer info kontakta Backfors gård
ridning@backforsgard.se
070 - 66 32 890


© Backfors gård - Häst och natur handelsbolag