Start  Lektioner  Läger  Kurser  Turer med häst  Uppdragskörning  Weekend  Hästarna  Hitta
Kurser i allt från skogskörning med häst, till tömkörning, dressyr och hoppkurser. Vill du utvecklas och komma närmare din häst är en kurs på Backfors Gård ett perfekt tillfälle!

Samtliga kurser ges av utbildade kör och/eller ridinstruktörer via Svenska Ridsportförbundet samt Föreningen Sveriges Hästkörare. På alla våra kurser ingår olycksfallsförsäkring. Möjlighet att ta med egen häst/ponny finns alltid på kurserna.

2019


Körning med häst - Steg 1
Vi träffas under sex söndagar för att sedan avsluta med en hel kurshelg(fre-sön) där deltagarna gör en uppkörning och erhåller ett diplom för genomförd körutbildning(steg 1). Efteråt ska deltagaren ha god kunskap i körning med häst samt vid kursens slut kunna köra upp ett specialprogram i dressyr, alternativt en brukskörningsbana med lastvagn eller en skogskörningsbana enligt tävlingsformen. Möjlighet finns också att med unghäst(född 2014-2016) köra upp ett frivilligt körprov med släpa eller genomföra ett liknande körbarhetsintyg med vagn. Det går både att delta med egen häst eller låna någon av gårdens hästar.
Förkunskapskrav: Introduktionskurs i körning med häst, grundkurs i körning med häst eller liknande.
OBS! FULLT
Pris: 5000 kr, mat ingår EJ
Åhörare: 2000 kr mat ingår EJ(diplom delas inte ut till åhörare)
Kursledare: Jonas Nordlund, Elin Nordlund
OBS! FULLT
- Anmälningsblankett

Tömkörningskurs
OBS! FULLT
Under en eftermiddag går vi igenom tömkörningens olika delar. Passar både den som redan tömkört en del men också nybörjaren då vi kan individanpassa kursen. Delta antigen med egen häst eller låna någon av gårdens hästar.
Datum: 11 maj, kl 12.00-17.00
Pris: 650 kr inkl
Åhörare: 200 kr
Instruktör: Jonas Nordlund och Elin Nordlund
OBS! FULLT
- Anmälningsblankett

Grundkurs i körning
OBS! FULLT
En grundläggande kurs i körning med häst där vi går igenom teoretiskt och praktiskt hur man på ett säkert och korrekt sätt kör häst. Vi går igenom tömfattning, selning och de grundläggande delarna i körning med häst. Delta antigen med egen häst eller låna någon av gårdens hästar.
Datum: 12 maj, kl 12.00-17.00
Pris: 650 kr inkl
Åhörare: 200 kr
Instruktör: Jonas Nordlund och Elin Nordlund
OBS! FULLT
- Anmälningsblankett

Körkurs med Jenny Göransson
Två dagar där vi lär oss mer om att köra häst! Vi utgår från varje enskilt ekipage och lägger upp kursen utifrån tidigare erfarenheter hos kuskar och hästar. Allt från vagnskörning, harva, plöja, köra med unghäst mm kan göras under de två dagarna. Med som intstruktör under helgen är Jenny Göransson från Andrarum i Skåne. Mat ingår ej!
Datum: 1-2 juni
Pris: 2500 kr
Åhörare: 800 kr
Instruktör: Jenny Göransson, Jonas Nordlund, Elin Nordlund
- Anmälningsblankett

Skogskörning - Fortsättningskurs
En kurs för dig som deltagit i våra grundkurser eller har liknande erfarenhet. Vi arbetar med hästarna i skogen med sax, släplass samt buret lass i en miljö som inte är tillrättalagd. Delta antigen med egen häst eller låna någon av gårdens hästar. Mat ingår ej!
Datum: 5-6 oktober
Pris: 1500 kr
Åhörare: 600 kr
Kursledare: Jonas Nordlund
- Anmälningsblankett

För mer info kontakta Backfors Gård
ridning@backforsgard.se
070 - 66 32 890 eller 070 - 28 27 146

Vi samarbetar med:© Backfors gård - Häst och natur handelsbolag