Start  Lektioner  Läger  Kurser  Turer med häst  Uppdragskörning  Weekend  Hästarna  Hitta
Vi har satsat på de utrotningshotade Svenska hästraserna Nordsvensk Brukshäst och Gotlandsruss som är lugna, trygga och arbetsvilliga. Alla våra hästar är både inridna och inkörda vilket gör att de kan användas i all typ av verksamhet. Vi har också en egen hingst på gården som tar emot ston för betäckning om så önskas.

Zak 2070
Mankhöjd: 152 cm
Född: 2012
Nordsvensk, hingst
e:Zultan ue:Snertegutt

Gårdens egna godkända hingst Zak som med sitt fantastiska lynne och fina arbetsvilja är en riktig klippa. Godkändes 2016 på Grevagården med fina 42 poäng.

Har en trav som inte många nordsvenskar kan visa upp och är samtidigt en kompakt och bra körhäst som orkar dra det mesta bakom sig. Även mycket fin ridhäst som med mer utbildning kommer bli en väldigt fin läromästare för alla elever!

Född 2012 hos Gunnar Rådal, Skjåk. Färg: Br. Mått: 150-190-38-8,34.

Värdebokstav: AB. Omdöme vid avelsvärdering: 2016. Hingst av utmärkt rastyp, harmonisk. Något bred hals, i övrigt bra sida. Från sidan grovbent, rättställd. Avspänd naturlig skritt. Bogfri trav med mycket bra hasarbete.

Exteriör

9-8-8-8-9 = 42 p, Bruksprov: 9-9-9-8-10 = 45/50 p.

Gull-Tindra
Mankhöjd: 148 cm
Född: 2006
Nordsvensk brukshäst, sto
e: Gorm ue:Ymer

Mycket trevligt nordsvenskt sto som är en välutbildad ridhäst där hon tävlat både dressyr och hoppning, och även en mycket fin körhäst. Diplomsto med 41 p och är även mamma till godkända hingsten Fix(2044).

Känslig, lyhörd och en mindre lite nättare typ av nordsvensk brukshäst med en mycket hög ridbarhet och ett härligt steg. Alltid fin framåbjudning i allt man hittar på med henne!

Exteriör

3 åring: 8-9-8-8-8 = Diplom 41 p, FKP: 25/25p

4 åring: 8-8-8-9-8 = 41 p, KBI: 48/50 p.

Tensy
Mankhöjd: 158 cm
Född: 2011
Nordsvensk brukshäst
e:Reko ue:Orkan

Ett mycket trevligt diplomsto med fin bjudning i både körningen och ridningen. Trots sin storlek har hon en mycket trevlig exteriör med sin långa och grova kropp. Det är Tensy som bestämmer i hagen och hon vet verkligen om att hon är stor och stark.

Tensy är en häst med god bjudning och därför fungerar hon också väldigt bra som ridhäst på turridningar, ridläger och lektioner.

Exteriör

3 åring: 9-8-8-9-7 = Diplom 41 p, FKP: 23/25p

4 åring: 9-9-8-9-7 = 42 p, KBI: 47/50 p.

Bjeller-Tösen
Mankhöjd: 147 cm
Född: 2009
Nordsvensk brukshäst
e:Glomstadgutten ue:Viking

Smidig liten nordsvensk som älskar ridbanan och allt man kan göra där. Funkar bra med både nybörjare och med mer rutinerade ryttare och Tösen hoppar lika gärna hinder som tränar dressyr eller tar en ridtur ut i skogen.

En trygg och stabil tjej med positiv energi i både ridning och körning. Mycket fina gångarter med både en fin skritt och en härligt luftig trav.

Exteriör

3 åring: 7-8-7-8-7 = 37 p

4 åring: 7-8-7-8-8 = 38 p

Magnar
Mankhöjd: 158 cm
Född: 2007
Nordsvensk brukshäst, valack
e:Magaluffe ue:Ekve

Rejäl kille som med sitt härliga yttryck charmar de flesta. Älskar att arbeta och dra tungt, men är också en trevlig ridhäst med ett fint steg och härlig vilja.

En pigg och glad häst som gärna arbetar både hårt och länge. Men Magnar gillar också att stå i stallet och bara mysa samtidigt som han får sin långa man borstad.

Gull-Blinka
Född: 2014
Nordsvensk brukshäst
e:Bozz ue:Gorm

Blinka är Gull-Tindras andra föl och verkar bli en lika trevlig häst som sin mamma! Är under utbildning och de närmaste åren är det mestadels lättare körning och träning från marken som gäller för hennes del.

Lugn, social, lyhörd och uppmärksam vilket bådar gott inför framtiden för denna tonåring! Älskar människor och vill verkligen göra rätt för sig.

Exteriör

3 åring: 8-7-7-9-8 = 39 p, FKP: 24/25p

Cesar
Född: 2009
Nordsvensk brukshäst
e:Kronprins ue:Obelisk

En stadig herre som är både lyhörd och arbetsvillig. Mycket trevlig häst både som kör och ridhäst vilket gör honom till en favorit bland många gäster!

Vann 2017 kallblodskampen i hoppning här på gården och har tidigare gått SM i plöjning och även startat bruksridningstävlingar.

Pingla
Född: 2015
Nordsvensk brukshäst
e:Kronprins ue:Pilot

En unghäst som inom några år förhoppningsvis kommer kunna gå in och arbeta här på gården. En stor och stabil tjej med fantastiskt fin exteriör!

Gerde Fjellrosa
Född: 2014
Dölehäst
e:Moprins ue:Bronson

Fjellrosa är ett Dölesto som vi hoppas mycket på i framtiden! En ganska liten och smäcker tjej med trevliga gångarter som ska kunna bli både rid och körhäst i framtiden.

Brandt(2072)
Född: 2013
Nordsvensk brukshäst
e:Bergakung ue:Caesar

En unghingst som 3 åring var prövohingst och betäckte 7 ston hos Mattias Larsson i Vebomark. Kommit hit till Backfors för att vidareutbildas och förhoppningsvis kunna genomföra ett bruksprov så han blir avelshingst i framtiden.

Gull-Viza
Född: 2017
Nordsvensk brukshäst
e:Zak ue:Gorm

Lilla Gull-Viza är Gull-Tindras tredje föl och Zaks första avkomma. Ett föl som vi hoppas mycket på i framtiden och som helt säkert kommer bli lika klok som sin mamma och pappa.

Zarek, TILL SALU!
Född: 2017
Nordsvensk brukshäst
e:Zak ue:Reko

Zarek är zaks förstfödda son och Tensys första fölunge, förhoppningsvis i en perfekt kombination av dem båda!

Foto:Evelina Lindqvist

Tolängas Junita
Mankhöjd: B-ponny 125 cm
Född: 2007
Gotlandsruss
e:Junisorken ue:Hero

Vacker liten russdam som är fantastiskt mjuk med och fin människor. Används både som rid och körhäst vilket hon uppskattar lika mycket bägge delarna.

En väldigt lyhördhet och lugn ponny som barnen älskar!

Veron
Mankhöjd: B-ponny 128 cm
Född: 1995
Gotlandsruss

En äldre kille som trots åldern både är pigg och arbetsvillig i det mesta. Gör det man ber honom om och ställer upp i alla lägen.

Fantastisk läromästare som lär både barn och mindre vuxna att älska hästar!

Fruttis
Mankhöjd: B-ponny 120 cm
Korsningsponny

Fruttis är en trygg och lugn ponny som verkligen visar ryttaren vägen! Älskar att mysa i stallet och även att få komma ut med vagnen bakom sig på en körtur.

Gårdens äldsta häst som snart är 30 år gammal, men Fruttis har säkert flera år kvar och älskar verkligen sitt arbete som barnhäst!


© Backfors gård - Häst och natur handelsbolag